Medgyes triatlon 2012 (HUN)

Végre egy aszfalt verseny még  ha, ez is rövid távú megmérettetés volt. Az elmúlt versenyekkel ellentétben, végre vártam, hogy versenyezzek. Különösebben nem készültem rá, félig meddig edzésből indultam el. Péntek kora délután indultunk kis szentgyörgyi alakulattal Hajnikával és Jocóval a szombati versenyre.

Valahol félúton eszembe jutott, hogy a neoprénemet otthon hagytam, szerencsére egy ismerős által sikerült a problémát orvosolni. Bringával akartunk egy rövid pályabejárásos átmozgatást csinálni még este, de mivel vártuk a neoprénem érkezését így kissé elhúzódott az idő és már csak egy nagyon rövid bringázás fért bele, majd irány rajtszámfelvétel és technikai gyűlés, majd nyugovó.
Reggel minden rendben indult, semmi különösebb probléma nem merült fel. Minden adott volt egy jó versenyhez. A rajtot egész jól kaptam el 10-20 méter után az élre álltam. Ha valaki kívülről röviden össze akarná foglalni, akkor azt is mondhatná, hogy innentől a célig semmi különös nem történt. De azért egy triatlon verseny ennél sokkal bonyolultabb belülről. Szóval az úszáshoz vissza térve ahogy teltek a méterek egyre jobban éreztem magam.  Aztán a vízből kiszállva, viszonylag gyorsan sikerült a depózásom, viszont bringára már szokásosan gyengén sikerült átállni, ami ezeken a rövid távú versenyeken nem egy jó dolog.  Az öt körös bringás pálya első körében nagyon szenvedtem, de aztán folyamatosan jöttem bele és élveztem a hullámos pályát. Az utolsó körre még egy kicsit ki is engedtem, mivel láttam, hogy az előnyöm tovább nőtt. A futásra viszonylag lendületesen indultam ki az első emelkedőig, ami nem esett jól.  A futó pálya végig fel-leből állt, amit nem nagyon szeretek. Fejbe már nem nagyon tudtam magam motiválni, így könnyedén „lekocogtam” a hátralevő távot.  A futópályától eltekintve tetszett a verseny és első szervezésre nagyon jól szervezett volt.  Örülök a győzelemnek különösen, hogy Hajnika is hozta a kötelezőt és így dupla szentgyörgyi sikert ünnepelhetünk 🙂
A következő versenyem a Mamaia-i triatlon, ami egy nagyon kemény versenynek ígérkezik. Jó formában vagyok, az úszás-bringa átállással kell valamit kezdjek, mert ez nagyon nem megy.